E nebunie zilele astea cu transferul lui Higuain la Juve. Tot orasul Napoli a luat foc, suporterii ard tricouri cu Higuain, arunca fulare la gunoi sau ii deseneaza coarne pe afisele de pe strazi. Ei spun ca e cea mai mare tradare din istoria clubului si nu inteleg cum a putut golgheterul lor sa mearga la o rivala. Dar asta e fotbalul, de golurile lui „Pipita” o sa se bucure acum 12-le campioanei Italiei. Si nu, el nu primul care a „tradat”. Si cu siguranta nici ultimul. Vezi mai jos 5 transferuri care au socat fotbalul. ?

? ⚽ ➡ ? Luis Figo (de la Barcelona la Real Madrid)

De ce sa pleci de la un club urias unde ai facut senzatie alaturi de jucatori ca Ronaldo sau Rivaldo? Raspunsul pentru cea mai mare tradare din istoria fotbalului se scrie intr-un singur cuvant: galacticii. Era “galactica” a Realului lui Perez a inceput cu transferul lui Figo. Portughezul era cel mai bun jucator in lume in vara lui 2000 si favorit clar la Balonul de Aur. Toata Catalunia il iubea, insa zvonurile unui transfer la rivala istorica au inceput sa apara. Figo le-a infirmat si i-a linistit initial pe suporteri, spunand ca nu e nimic adevarat, insa transferul s-a facut, moment in care toata Barcelona a luat foc. Nu doar la figurat, ci si la propriu. In piete, orice fan al Barcei care venea sa arda un tricou cu Figo primea, simbolic, un euro.

Primele sale declaratii i-au pus si mai mult pe jar pe fanii Barcei: “Mi s-a intins o capcana”, a spus starul portughez, a carui mutare nu au inteles-o nici colegii sai de echipa. Fanii au fost socati de toata povestea si au spus ca Figo i-a mintit si i-a tradat. “Rasplata” i-au oferit-o la primul meci pe Camp Nou ca adversar, cand la fiecare corner pe care se pregatea sa-l execute, Figo era bombardat din tribune cu tot ce se putea, de la sandwich-uri pana la telefoane mobile. Scenele horror pentru fostul idol al Barcei au culminat cu aruncarea unui cap de porc chiar langa picioarele lui, moment in care “El Clasico” a fost intrerupt pentru 15 minute.

foto: wallpaper222.com